Medio 2019 rotonde Muntweg/Kuinderweg Emmeloord

Provincie Flevoland legt in mei/juni 2019 een rotonde aan op de kruising Muntweg/Kuinderweg in Emmeloord. De huidige T-splitsing krijgt een vierde afslag naar bedrijventerrein De Munt.

De huidige kruising Muntweg/Kuinderweg is een T-splitsing. Door het groeiende verkeer zorgt deze kruising voor steeds meer oponthoud. De provincie heeft daarom besloten om de kruising om te bouwen tot een rotonde.

Met een rotonde verbetert de doorstroming aanzienlijk tussen de A6 en bedrijventerrein De Munt en verkeer voor Steenwijkerland / Weststellingwerf. Ook is het een zeer verkeersveilige oplossing.

Ontwerp rotonde Kuinderweg/Muntweg

De rotonde wordt naast de locatie van de huidige T-splitsing gelegd. Door de rotonde niet exact op dezelfde locatie te leggen, wordt er voldoende ruimte gecreëerd tussen de verschillende aansluitende wegen.

In het ontwerp is rekening gehouden met een ontsluiting voor de toekomstige uitbreiding van bedrijventerrein De Munt. Het fietspad loopt langs de westzijde van de rotonde. Een middenrustpunt zorgt er voor dat (brom)fietsers straks in twee keer de weg kunnen oversteken.

Afmetingen

De rotonde is qua afmetingen een standaard provinciale rotonde, met een ruime overrijdbare binnenring. De rotonde is dan ook geschikt voor alle soorten verkeer, inclusief groot en speciaal transport. De rotonde wordt in beton uitgevoerd. Beton is sterker en onderhoudsvriendelijker dan asfalt.

Planning

Op dit moment staan de werkzaamheden ingepland voor de maanden mei en juni in 2019. Deze periode is tot stand gekomen na overleg met diverse stakeholders (zoals de gemeente, vertegenwoordigers van de landbouwsector en bedrijven in de buurt met veel vervoersbewegingen).

De definitieve planning wordt in kwartaal één van 2019 verwacht. De aanleg van de rotonde neemt zes tot acht weken in beslag. Tijdens deze periode gaat de kruising naar verwachting één nacht compleet dicht. De Kuinderweg van en naar richting Kuinre gaat naar verwachting één week dicht. Omleidingsroutes worden dan ingesteld.

Reacties

gallery
19718
Medio 2019 rotonde Muntweg/Kuinderweg
Provincie Flevoland legt in mei/juni 2019 een rotonde aan op de kruising Muntweg/Kuinderweg in Emmeloord.
https://noordoostpolder.nieuws.nl/knipsels/19718/medio-2019-rotonde-muntweg-kuinderweg-emmeloord/
2018-12-11T08:44:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/12/11084226/Aanleg-rotonde-Muntweg-Kuinderweg%C2%A9%40FlevoWegen.jpeg
Flevoland, FlevoWegen, Kuinderweg, Muntweg, rotonde
Knipsels