Laag inkomen? Vraag energiesubsidie aan

Foto: Max Pixel

Huishoudens met lage inkomens zijn financieel kwetsbaarder door de gestegen energieprijzen. Daarom stelt het Rijk voor deze groep een extra vergoeding beschikbaar. Gemeenten verstrekken deze eenmalige vergoeding.

NOORDOOSTPOLDER, 28-04-2022 – Vanaf 23 mei kan men een vergoeding van € 800 aanvragen. Het formulier staat dan op de website van de gemeente en ligt in het gemeentehuis bij de balie. Een groot deel van de bijstandsgerechtigden krijgt de toeslag automatisch Deze inwoners hoeven de energietoeslag niet aan te vragen. Zij krijgen hierover een brief en de €800 staat rond 26 mei op hun rekening.

Wat is een laag inkomen? Dit is een netto inkomen zonder vakantiegeld dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm zonder vakantiegeld. Inwoners met een laag inkomen kunnen de energietoeslag aanvragen. Overigens worden alle huishoudens gecompenseerd vanuit de Nederlandse overheid. Dit gebeurt door de verlaging van de energiebelasting.

Meer informatie

Op www.noordoostpolder.nl/eenmalige-energietoeslag staat alle informatie rond de energietoeslag. Vanaf 23 mei is het aanvraagformulier beschikbaar. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen