Strategische Koers voor de Omgevingsvisie vastgesteld

Foto:

Het college van B&W heeft 30 november ingestemd met de Strategische Koers voor de Omgevingsvisie. De Strategische Koers is tot stand gekomen in samenwerking met vele betrokkenen uit de gemeente en geeft richting aan de Omgevingsvisie. Het document wordt halverwege januari behandeld in de gemeenteraad.

EMMELOORD, 03-12-2021 – De Strategische Koers is tot stand gekomen in samenspraak met inwoners, 15 meedenkers uit de verschillende hoeken van de Noordoostpolder (denktank), vertegenwoordigers van organisaties (expertgroep), regionale partners, maar ook deskundigen op verschillende relevante thema’s.

Omgevingsvisie

De Omgevingsvisie is een integrale visie en langetermijnvisie die als een paraplu werkt voor overig beleid en initiatieven. Een Omgevingsvisie helpt bij het maken van keuzes voor nu en morgen vanuit een integraal toekomstperspectief. De omgevingsvisie omschrijft de ‘traditionele’ fysieke leefomgeving, maar ook de samenhang met onder andere ruimte, water, natuur, landschap, verkeer.

Gemeente Noordoostpolder kiest er expliciet voor om onderwerpen uit het sociaal domein, waaronder gezondheid, veiligheid en participatie, mee te nemen en gaat daarmee een grote stap verder dan andere gemeenten.

Ambities

In de Koers staan belangrijke ambities voor onze sociale en fysieke leefomgeving. De gemeente maakt de keuze om ook de sociale leefomgeving te betrekken in de Omgevingsvisie. Dit geeft sturing aan de brede ontwikkelingen en opgaven van nu en overmorgen in de gemeente.

Meer informatie en de ambities zijn beschikbaar in de Strategische Koers zelf. Deze wordt na instemming van de raad op de gemeentelijke website geplaatst.

Op weg naar Omgevingsvisie

Met het bepalen van de koers is de volgende stap gezet naar het maken van de Omgevingsvisie zelf. Ook daarbij zal weer een beroep worden gedaan op de denkkracht en creativiteit van onze gesprekspartners en inwoners. Eind 2022 is de Omgevingsvisie gereed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen