Drugspanden Emmeloord op last van burgemeester gesloten

Foto: Pixabay.com

Burgemeester Westmaas heeft een garagebox aan de Meteorenstraat en een bedrijfspand aan de Franc in Emmeloord gesloten, omdat hierin hennepkwekerijen werden aangetroffen.

De hennepkwekerijen werden begin april aangetroffen. Handel in en productie van drugs zijn in strijd met de Opiumwet en trekken dikwijls andere vormen van criminaliteit aan. Ook als dit gebeurt vanuit garageboxen in woonwijken en bedrijfspanden tast het de leefomgeving, veiligheidsgevoel en het ondernemersklimaat aan.

In de onderhavige gevallen was er bovendien ook nog eens sprake van verhoogd brandrisico omdat de stroom in één geval illegaal afgetapt was.

Sluiting panden

De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet naast woningen ook een garagebox of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs worden aangetroffen. De burgemeester zet dit middel te allen tijde in, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om een pand niet te sluiten.

Bij vermoedens van drugshandel of -productie, wordt u verzocht dit te melden aan de politie via 0900-8844. Dit kan ook via ‘Meld Misdaad Anoniem’, telefoonnummer 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen