Verkenning nieuwe ontsluitingsweg Urk afgerond

Rotonde Ensgat - Domineesweg, Urk
Rotonde Ensgat - Domineesweg, Urk
Foto: Maps Google

Provincie Flevoland en de gemeenten Urk en Noordoostpolder hebben een verkenning naar een nieuwe ontsluitingsweg voor Urk uitgevoerd. Uit de verkenning blijkt dat deze weg belangrijk is om de verwachte groei van Urk mogelijk te maken.

De partijen willen nu gezamenlijk een planstudie starten als vervolg op de verkenning naar een nieuwe ontsluitingsweg.

Urk ontwikkelt zich de komende jaren sterk. De huidige Domineesweg (N352) als enige ontsluitingsweg richting de A6 is onvoldoende om deze groei mogelijk te maken. Dit was de aanleiding voor de Provincie Flevoland en de gemeenten Urk en Noordoostpolder een verkennend onderzoek uit te voeren naar een nieuwe ontsluitingsweg.

Uitkomsten verkenning

De verkenning toont aan dat een nieuwe ontsluitingsweg meerdere routes kan bieden om vanuit Urk en Noordoostpolder naar en van de A6 te komen. Wel is het noodzakelijk dat deze weg vanaf de aansluiting Domineesweg/A6 tot en met de Staartweg loopt. Door aansluitingen op de Urkerweg, de Staartweg en de Karel Doormanweg op de ontsluitingsweg ontstaan er samen met de Domineesweg drie gelijk verdeelde logische routes vanuit Urk naar en van de A6. Daarnaast
ontstaat er voor de zuidwesthoek van de Noordoostpolder een alternatieve verbinding naar en van de A6. De kosten van de ontsluitingsweg zijn in de verkenning globaal ingeschat op 31 miljoen euro.

Vervolg planstudie

De volgende stap is het starten van een planstudie als vervolg op de verkenning van een ontsluitingsweg. Hierin moeten nog veel zaken worden uitgezocht zoals het tracé, kruispuntvormen en effecten op de omgeving. Participatie van belanghebbenden is hierbij een zeer belangrijk onderdeel. De Provincie en de gemeenten zullen samen een overeenkomst sluiten waarin afspraken over de planstudie worden opgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen