Projectontwikkelaar maakt van Golfslag woon-zorglocatie

Archieffoto De Golfslag Emmeloord
Archieffoto De Golfslag Emmeloord
Foto: mhpublicaties.nl

Gemeente Noordoostpolder heeft een exploitatieovereenkomst gesloten met projectontwikkelaar Accretio Aedificium uit Zwolle voor de herontwikkeling van de Golfslag.

Het gebouw is sinds 2020 in handen van Accretio Aedificium, die het gaat ontwikkelen tot een woon-zorglocatie. In de plannen komen er op de begane grond en de eerste verdieping zorgwoningen. Op de verdiepingen daarboven komen appartementen in het segment duurdere sociale huur en vrije sector huur. Accretio Aedificium heeft ervaring met realisatie van dit soort grootschalige projecten.

De Golfslag staat sinds 2015 leeg en wisselde de afgelopen jaren vaker van eigenaar. Een brand eind 2019 zorgde voor enige vertraging in de verkoop van het gebouw. Wethouder Marian Uitdewilligen: “Met dit project krijgt de entree van Emmeloord een belangrijke facelift. Daarnaast geeft het een antwoord op de vraag naar huurappartementen in de nabijheid van het centrum en de vraag naar betaalbare woon-zorgvoorzieningen. De omgeving heeft positief gereageerd op de plannen. We zijn blij dat met dit plan de Golfslag weer in gebruik genomen gaat worden en daar willen we graag aan meewerken.”

Ontwikkelingen de Golfslag volgen

De ontwikkelingen van de Golfslag zijn vanaf de eerste week van februari te volgen op de website www.jongprojectontwikkeling.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen