Simon en Bram Bernhard Ondernemers van het Jaar 2020

Foto: screenshot NOP Zaken 2.1/onlinevents.luimesav.nl

Kwekerij Bernhard uit Luttelgeest is Onderneming van het Jaar 2020. De prijs werd donderdagavond 7 januari 2021 uitgereikt tijdens de online nieuwjaarsbijeenkomst van Noordoostpolder.

De nieuwjaarsbijeenkomst is al enkele jaren een co-productie van de gemeente, BV Noordoostpolder en LTO Noord. Een van de hoogtepunten is de uitreiking van de prijs Onderneming van het Jaar. ‘Onderscheidend’ en ‘gedurfd’, waren woorden die de jury de broers Siem en Bram Bernhard toedichten.

De kwekerij wil de keten zo goed mogelijk beheersen en is onderscheidend naar het westen. Ze wordt tevens geprezen vanwege haar personeelsbeleid, waarin ook aandacht is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en huisvesting.

“Maar wat de doorslag geeft, is de manier waarop jullie verduurzamen”, zei wethouder Hans Wijnants die de prijs uitreikte. Het bedrijf wint aardwarmte en zonne-energie, “en niet alleen voor jezelf, maar jullie delen die ook met de omgeving”.

De andere genomineerde bedrijven waren Deelwerk NOP en Waterman Onions uit Emmeloord. “Eveneens bedrijven waar we heel trots op zijn.” Wellicht dat zij in een latere editie nog eens de titel in de wacht slepen, want er zijn in het verleden meer ondernemers geweest die vaker genomineerd waren, merkte de wethouder op.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden