Noordoostpolder zoekt nieuwe burgemeester

Foto: raad.noordoostpolder.nl

In een speciale vergadering besprak de gemeenteraad gisteravond met de commissaris van de Koning, Leen Verbeek, welk type burgemeester de gemeente Noordoostpolder nodig heeft.

“Samengevat heeft Noordoostpolder behoefte aan een integere, ervaren bestuurder met overwicht. Iemand die weet te verbinden en die beschikt over natuurlijk leiderschap, humor en empathisch vermogen”, vatte Toon van Steen, voorzitter van de profielschetscommissie, het profiel samen. “De burgemeester van Noordoostpolder is daarnaast een netwerker, met oog voor samenwerking in de regio”, zo vervolgde hij. Op basis van deze zogeheten profielschets stelt de commissaris de vacature op, die volgende week opengesteld wordt.

Toekomstige burgemeester

Negen raadsleden vormden een profielcommissie en stelden namens de gemeenteraad de profielschets op. De commissie voerde gesprekken met mensen die nauw samenwerken met de burgemeester en met samenwerkingspartners. Daarnaast hebben we onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen gevraagd mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester. Toon van Steen: “Geweldig dat zoveel mensen met ons hebben meegedacht. Ik wil ze daar hartelijk voor bedanken. Met alle input die we hebben gekregen ligt er nu een prachtige uitnodiging aan kandidaten om zich te melden. We kijken er naar uit om hem of haar in het tweede kwartaal van 2021 te kunnen installeren”.

Profielschets: https://raad.noordoostpolder.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad/2020/08-december/19:30/3-1-Profielschets-burgemeester.pdf

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen