Burgerpeiling nieuwe burgemeester

Foto: mhpublicaties.nl

Deze week start binnen Noordoostpolder de procedure voor een nieuwe burgemeester. Burgers kunnen door het invullen van een enquête invloed uitoefenen op de keuze.

Welk type burgemeester kan in de gemeente het verschil maken? Wat zou u de nieuwe burgemeester willen meegeven? De gemeenteraad wil graag van inwoners weten wat zij belangrijk vinden en stelde hiervoor een korte enquête op.

Met onder andere de resultaten van de enquête stelt de raad een zogeheten ‘profielschets’ op. Hierin geeft de raad aan welk type burgemeester de gemeente Noordoostpolder nodig heeft.  Inwoners kunnen tot en met dinsdag 27 oktober de enquête invullen op www.noordoostpolder.nl/peiling

De gemeenteraad bespreekt begin december de uiteindelijke profielschets met de heer Leen Verbeek, Commissaris van de Koning, in een aparte profielschetsvergadering. Daarna wordt de vacature officieel opengesteld.

Totdat de nieuwe burgemeester aantreedt blijft waarnemend burgemeester Jan Westmaas in functie. Westmaas trad aan nadat Harold Bouman in oktober 2019 zijn ontslag had ingediend. 

https://twitter.com/RaadNOP/status/1316762219720380418

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden