Afval ‘over de schutting’ in Kuinderbos

Foto: SBB

Onbekenden hebben weer eens hun grof vuil in het Kuinderbos gedumpt. De boswachter gaat op onderzoek uit en soms heeft hij beet.

Natuurlijk gaat het om ‘onbekenden’, maar soms ontdekt de handhaver tussen de rommel een aanwijzing die naar de dader leidt. Of misschien herkent iemand de spullen op de foto die hij via Twitter gedeeld heeft. De kast zit volgens boswachter Harco Bergman ook nog eens vol met rotzooi, zoals “speelgoed en een gebroken spiegel”.

Bergman hoort het graag als iemand de spullen meent te herkennen. Hij laat het er niet bij zitten. “Het is asociaal, we hebben er veel werk van om het op te ruimen en Staatsbosbeheer draait voor de kosten op.” Wie in de kraag gevat wordt, kan naast een nota voor de kosten van verwijdering rekenen op een boete.

Milieustraat Noordoostpolder

De vervuiler is veel goedkoper uit als hij/zij het grof vuil zelf naar de milieustraat in Emmeloord brengt. “Wie wil er nou voor 5 euro (sinds januari ’20 5,50 euro, red.) een grote asociale sukkel zijn?”, prikkelt Bergman op Twitter. Volgens hem kunnen ook mensen van buiten de gemeentegrens voor die luttele bijdrage hun grof vuil naar Emmeloord brengen. “Je hebt dan wel geen milieupas, dus je kunt er niet de eerste twee keer per jaar gratis terecht, maar dan betaal je toch gewoon.”

“Natuurlijk niet”, reageert een medewerker van de milieustraat op de vraag of inwoners van Kuinre tegen betaling daar terecht kunnen, “dat is alleen voor inwoners van Noordoostpolder, daarvoor betalen ze belasting”.

– “Dus zonder milieupas, kun je er niet terecht?”

– “…… In principe niet.”

Milieubrengstation Steenwijkerland

Inwoners van Kuinre zijn ingezetenen van Steenwijkerland. Zij moeten hun grof vuil dus naar de ROVA-locatie in Steenwijk brengen. Dat is vanuit Kuinre echter twee keer zo ver dan naar Emmeloord. Bovendien is die locatie maar 3,5 dagen per week geopend. En er worden andere prijzen gehanteerd. Voor matrassen bijvoorbeeld wordt 26 euro per 100 kilo gerekend. Nu is één foam matrasje niet zo zwaar, maar je zal maar een paar versleten Aupings hebben. Dat zijn echter nog geen redenen om – gesteld dat de daders in Kuinre wonen – je rommel dan maar over de schutting bij de buren in de tuin te gooien.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden