Geen weg terug voor biomassacentrale

Foto: commons.wikimedia.org

De PvdA probeerde maandagavond tevergeefs een stokje te steken voor de komst van een glastuinbouwbedrijf met een biomassacentrale aan de Nieuwlandseweg in Marknesse.

De socialisten wilden eerst afwachten wat de effecten op het milieu en het klimaat zijn. Alleen SP en GroenLinks stemden ook tegen.

Eerder dit jaar had de gemeenteraad geen bezwaar tegen de komst van het bedrijf. “Wij balen ervan dat we toen instemden”, zegt Rien van der Velde van de PvdA nu. Volgens hem ziet de wereld er nu anders uit. Recent komen biomassacentrales negatief in het nieuws omdat ze een ‘ecologische ramp’ zouden vormen.

Volgens wethouder Wiemer Haagsma zou het ‘schuren met het betrouwbaar bestuur’ om de komst van het bedrijf alsnog te blokkeren. D66’er Wim van Wegen vindt dat de bezwaren van de PvdA ‘puur voor de bühne’ zijn. “U heeft juridisch geen poot om op te staan, en dat weet u zelf ook wel”, bitste hij tegen Van der Velde.

ChristenUnie-SGP riep Haagsma op om nog eens goed naar de verkeersveiligheid in de bedrijfsomgeving te kijken. Vooral omdat daar veel fietsverkeer is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen