Uitbreiding bedrijventerrein Marknesse gestart

MCM wint ondernemersprijs NOP 2016
MCM wint ondernemersprijs NOP 2016
Foto: Evelien Fotografie

Het bedrijventerrein in Marknesse is uitgebreid met 10 ha aan bedrijfskavels. De eerste kavel is verkocht en een tweede kavel is in optie uitgegeven.

De gemeente Noordoostpolder heeft in augustus 21.000 m2 grond verkocht aan Machine Constructies Marknesse (MCM) uit Marknesse ten behoeve van verplaatsing van het bedrijf.

Bedrijventerrein Marknesse is –naast Emmeloord en Ens– één van de drie bedrijventerreinen waar de gemeente inzet op uitbreiding. Niet alleen voor de lokale ondernemers, maar zeker ook voor bedrijven aan de randen van het oude land die ruimte zoeken om te ondernemen. Het bedrijventerrein in Marknesse is bestemd voor mkb-bedrijven tot en met milieucategorie 3.2. De kavels die beschikbaar zijn variëren van 2.000 m² tot 20.000 m².

Deze week zijn de eerste palen in de grond geslagen voor nieuwbouw van MCM B.V. uit Marknesse. Het bedrijf is toeleverancier van metalen halffabrikaten voor machineproducenten in diverse sectoren. Cor van Vilsteren, directeur MCM: “In Marknesse hebben we een mooi en levendig bedrijventerrein met toekomstmogelijkheden. Dat is van belang voor de leefbaarheid in het dorp en de regio.

Daarnaast is Marknesse goed bereikbaar vanuit Overijssel, Friesland en natuurlijk Flevoland.” De kavel is ruim 21.000 m2 en ligt aan de J. Marisstraat. Belangstellenden voor een bedrijfskavel kunnen contact opnemen via
[email protected] of contact opnemen met een van de adviseurs van de gemeente Noordoostpolder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen