Toeristisch Noordoostpolder drie TOP’s rijker

Opening TOP op Schokland
Opening TOP op Schokland
Foto: Twitter: @VVVNOPolder

In Noordoostpolder zijn drie TOP’s, toeristische overstappunten van de auto op de fiets of te voet. Woensdag 3 juli 2019 zijn deze officieel geopend.

Een toeristisch overstappunt (TOP) is een perfect startpunt waar de auto achtergelaten kan worden om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. Vanuit een TOP starten verschillende (bewegwijzerde) fiets- en wandelroutes. Zo kan heel gemakkelijk de mooiste plekken van Noordoostpolder ontdekt worden.

TOP’s

De TOP’s in Flevoland zijn herkenbaar aan de infozuil van bijna 3 meter hoogte. De routes verbinden verschillende bezienswaardigheden die in de buurt liggen met elkaar en staan in de buurt van horeca.

De drie TOP’s in Noordoostpolder zijn Waterloopbos, Kuinderbos en Schokland. Op de website vvvnoordoostpolder.nl wordt meer informatie gegeven over de startpunten en routes die daarvandaan gefietst kunnen worden.

Knooppunten

In 2018 hebben alle gemeenten in Flevoland, samen met provincie Flevoland, afgesproken om te investeren in de realisatie van diverse Toeristische Overstappunt locaties. Met de ontwikkeling van TOP’s in Flevoland wordt het gebruik van de knooppunten- en routenetwerken in de regio gestimuleerd. Na Dronten, Almere, Urk en Lelystad opent nu ook Noordoostpolder haar TOP’s. De TOP’s zijn een mooi voorbeeld van samenwerking binnen de regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen