Gymzaal Skagerrak eerste gasloze van Noordoostpolder

Gymzaal Skagerrak in de steigers.
Gymzaal Skagerrak in de steigers.
Foto: Facebook: @gemeentenoordoostpolder

Gymzaal het Skagerrak in Emmeloord is na renovatie volledig gasloos gemaakt. Op woensdag 15 mei vindt de opening plaats van de vernieuwde gymzaal.

Er is flink geïnvesteerd in het verduurzamen van het gebouw. Dit zit in een zeer goede isolatie. Maar ook liggen er zonnepanelen en zonnecollectoren op het dak. Een (luchtwater) warmtepomp verwarmt het geheel. Wethouder Anjo Simonse opent de gymzaal samen met de aannemers en gebruikers.

Goed geïsoleerd

De gymzaal heeft een goed isolatiepakket, nieuwe kozijnen met driedubbele beglazing, een nieuwe dakbedekking met dikke isolatie en de vloer is geïsoleerd. Op deze manier is er veel minder energie nodig.

Fris en energiezuinig binnenklimaat

Een luchtbehandelingskast zorgt voor een fris en beter binnenklimaat in de gymzaal. Het ‘Green Climate Concept’ maakt slim gebruik van de verschillende systemen waardoor energie wordt bespaard. Zo wordt de warmte van de lucht die naar buiten gaat, gebruikt om het rendement van de warmtepompen te verhogen.

Gasloos

Zonnecollectoren verwarmen samen met warmtepompen het water voor de douches en zorgen daarnaast ook voor de verwarming van de overige ruimtes. De zonnepanelen wekken elektriciteit op voor de gymzaal. Daarnaast is de bestaande verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door bouwbedrijf Doorn B.V. te Emmeloord en Hartman Installatie uit Urk. Door een goede samenwerking is de meest duurzame oplossing gerealiseerd binnen het beschikbare budget.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen