Jeugdburgemeester introduceert ‘Jong ziet Oud’-dag

Foto: gemeente Noordoostpolder

Jeugdburgemeester Yorinthe de Jong is de initiatiefneemster van de ‘Jong ziet Oud’-dag in Noordoostpolder. Die wordt 8 mei gehouden in Hof van Smeden in Emmeloord.

Toen Yorinthe jeugdburgemeester werd gaf zij al aan dat de relatie tussen de jeugd en de ouderen in onze gemeente een van de dingen is die haar bezighoudt en daarom meer aandacht verdient. De ochtend van 8 mei is de eerste Jong ziet Oud dag in het Hof van Smeden.

Samen leuke dingen doen, daar gaat het om. Knutselen, wandelen, een spel spelen, voorlezen of zomaar wat met elkaar praten. Dat zijn de dingen die jongeren en ouderen heel goed samen kunnen doen.

Yorinthe heeft haar idee besproken met de leerkrachten van haar school die dit ook een goed idee vonden. Samen met haar klas werd het idee verder uitgewerkt.

Woonzorgcentrum Hof van Smeden is de locatie waar de eerste Jong ziet Oud dag plaatsvindt tussen 9.30 en 12.00 uur. Burgemeester Harald Bouman zal jeugdburgemeester Yorinthe terzijde staan bij een of meer van de activiteiten.

De gemeente kijkt nu of en hoe deze dag verder kan doorgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen