Vier scenario’s vernieuwen Bosbad Emmeloord

Foto: MaxPixel.net

Zwembad het Bosbad in Emmeloord is toe aan renovatie. B&W leggen de gemeenteraad vier scenario’s voor vernieuwing voor, variërend van 3,6 tot 13,8 miljoen euro investering.

Het bad is inmiddels 30 jaar oud en is technisch afgeschreven. Het college heeft daarom vier toekomstscenario’s opgesteld die nu voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Deze scenario’s variëren van een minimale ingreep tot een golfslagbad. Het college vraagt de raad welke scenario’s ze verder uitgewerkt wil zien.

De raad kan kiezen uit vier scenario’s

Deze scenario’s verschillen van een minimale aanpak tot een volledige omvorming van het zwembad. Het scenario met een golfslagbad is op verzoek van de gemeenteraad toegevoegd. Voor alle vier is een verwachte investering berekend. Hierbij is nog niet gekeken naar exploitatielasten en mogelijke dekking. Die komen in de volgende fase aan de orde en zullen bekend zijn bij het definitieve besluit dat aan de raad wordt voorgelegd.

  • Scenario 1: minimaal scenario met weinig ingrepen. Investeringsraming € 3.600.000
  • Scenario 2: herinrichting van het zwembad, koppeling met sporthallen en toevoeging van horeca bij zwembad. Investeringsraming € 10.300.000
  • Scenario 3: gedeeltelijke nieuwbouw met een multifunctioneel groot zwembad en apart thematisch peuterbad naast nieuwe horeca. Investeringsraming € 10.700.000
  • Scenario 4: verbouwing naar een golfslagbad. Investeringsraming € 13.800.000

Twee scenario’s worden uitgewerkt

Scenario 1 plus één van de andere scenario’s die de raad mag aanwijzen, worden zo volledig mogelijk uitgewerkt. Daarbij worden onder meer de exploitatielasten, de dekkingsmogelijkheden en duurzaamheidsmaatregelen onderzocht. Als dit plaatje compleet is, gaat het voorstel terug naar de raad voor besluitvorming.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen