Raadsvergadering over aankoop Dokter Jansencentrum

Dokter Jansencentrum Emmeloord
Dokter Jansencentrum Emmeloord
Foto: Public Domain

In een extra raadsvergadering – op verzoek van de fracties ONS, SP en D66 – legt het college op 17 januari verantwoording af over de aankoop van het Dokter Jansencentrum.

Het aanbod van eerste- en tweedelijnszorg is niet de directe verantwoordelijkheid van de gemeente, maar de gemeente heeft wel een belang als het gaat om de zorg voor haar inwoners. Om na het faillissement van MC Ziekenhuis te voorkomen dat er zich een nieuwe aanbieder van poliklinische zorg aandient, hebben burgemeester en wethouders besloten de locatie Dokter Jansenziekenhuis te kopen.

In de extra raadsvergadering op 25 oktober 2018 drong de gemeenteraad ook aan op het belang van één goede goede polikliniek in Noordoostpolder, bij voorkeur door uitbreiding van het aanbod door de Antonius Zorggroep (hierna ‘Antonius’).

Antonius wil de ziekenhuiszorg in Noordoostpolder en Urk volledig overnemen, maar heeft geen belang bij het pand van de MC Groep. Dit omdat er meerdere gebruikers in het pand zitten en Antonius geen rol wil als verhuurder.

Antonius heeft bovendien bij de start van de eigen polikliniek aan de Urkerweg daar grond aangekocht en wil daar op termijn ook uitbreiden. Tot die tijd gaat Antonius voor uitbreiding van het zorgaanbod wel deels gebruikmaken van ruimte in het Dokter Jansencentrum.

Meerdere partijen geïnteresseerd in aankoop Jansencentrum

Er zijn echter wel andere partijen die na het faillissement het pand Dokter Jansencentrum hadden willen kopen. Zij zijn van mening dat de gemeente met voorkennis heeft gehandeld bij aankoop van het pand en hebben een schadeclaim aangekondigd. Het college wijst die claim af en is van mening integer te hebben gehandeld.

Bovenstaande en meer staat uitgebreid beschreven in de memo aan de raad, die door een ieder kan worden gedownload van de website raadnoordoostpolder.nl

De extra raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis is tevens openbaar en begint om 19.30 uur. De vergadering is ook live te volgen via vorengenoemde website.

Zie ook: Gemeente koopt pand Dokter Jansencentrum

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen