CDA wil af van zwerfafval

Langs 2,5 kilometer fietspad verzameld afval.
Foto: mhpublicaties.nl

CDA Noordoostpolder vindt dat inwoners, recreanten en passanten die door de Noordoostpolder rijden, fietsen of wandelen de openbare ruimte niet moeten belasten met zwerfaval.

De fractie komt in de raad van 17 december met een motie hierover. Langs gemeentelijke wegen, fietspaden, provinciale en rijkswegen en op – en afritten ligt soms erg veel afval in de vorm van blikjes bier, fris, energiedrankjes, flesje bier, sterke drank, plastic flesjes, bekertjes, lege zakjes van chips, afval van etenswaar enzovoort.

Afval hoort in de afvalbak en niet in de openbare ruimte. Het is slecht voor de vogels en andere diersoorten. Wanneer zwerfafval kapot wordt gemaaid komt het in de grond en het opruimen van het zwerfaval middels het doorzoeken van de bermen kost onze gemeente geld. Maar het belangrijkste is dat we het niet gewoon moeten vinden dat je afval in de openbare ruimte te gooit. Dat gedrag moet je niet normaal vinden.

CDA Noordoostpolder wil dat de gemeente een (meertalige) campagne start “Afval Stoort Ons” (ASO). Door deze campagne die bekostigd wordt uit het budget van zwerfafval, worden de inwoners frequent herinnerd aan het feit dat zwerfafval niet in de openbare ruimte gegooid moet worden. Zo moet het zwerfaval verminderen, waardoor de kosten van het doorzoeken van de bermen verminderen en de openbare ruimte “Buitengewoon schoon Noordoostpolder” wordt.

Reacties

article
19708
CDA Noordoostpolder vindt dat inwoners, recreanten en passanten die door de Noordoostpolder rijden, fietsen of
https://noordoostpolder.nieuws.nl/gemeente/19708/cda-wil-af-zwerfafval/
2018-12-10T21:35:13+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/11/08135300/IMG_2471.jpg
CDA Noordoostpolder, zwerfafval
Gemeente