Gemeente Noordoostpolder wint Klimaatbokaal 2018 samen met Almere

klimaatbokaal 2018
Foto: nmfflevoland.nl

De gemeenten Almere en Noordoostpolder mogen zich samen de meest klimaatvriendelijke gemeente van Flevoland van 2018 noemen. De Klimaatbokaal stimuleert gemeenten om te laten zien wat ze het afgelopen jaar  bereikt hebben op het gebied van energie en klimaat.

Wethouder Jan Hoek (Almere) en wethouder Anjo Simonse (Noordoospolder) namen met trots samen de klimaatbokaal in ontvangst: wethouder Hoek: “Het is prettig om zo nu en dan bevestigd te worden in de richting die je hebt opgeslagen’. Wethouder Simonse: ”Het is ontzettend inspirerend om te zien hoeveel initiatieven er vanuit onze inwoners komen”. Gemeente Zeewolde heeft flink meters gemaakt en komt op een 2e plek. Dronten, Lelystad en Urk  scoorden ook heel goed en delen samen de 3e plek.

Vera Dam, directeur van de Natuur- en Milieufederatie Flevoland prees alle Flevolandse gemeentes: ‘’Het is goed om te zien dat alle gemeenten energie, klimaat en duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. Vooral op het gebied van duurzame energie opwekking zijn dit jaar meters gemaakt. Het was wel een nek-aan-nek race tussen de gemeenten. Elke gemeente heeft een mooi voorbeeld project voor de anderen en samen brengen ze een energieneutraal Flevoland binnen handbereik.“

De Klimaatbokaal is voor de twaalfde keer uitgereikt door de Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF). De NMFF en haar lidorganisaties beoordelen de inzendingen op verschillende punten, van stimulerende maatregelen voor bewoners en bedrijven tot duurzame inkoop.

Duurzame energie opwekking en energiezuinig bouwen staan hoog op de gemeentelijke agenda’s. Daarbij zoeken gemeenten meer de samenwerking met bewoners en lokale bedrijven en gebruiken ze de kracht van energieke bewoners. De Natuur en Milieufederatie Flevoland stimuleert en ondersteunt deze samenwerking met tal van projecten, zoals het Energieloket Flevoland en haar lokale duurzame communities (duurzaamalmere.nl, duurzaaminlelystad.nl, duurzaamdronten.nl, duurzaaminNoordoostpolder.nl, duurzaamurk.nl).

Bekijk hier het jury rapport en PowerPoint met de highlights per gemeente.

Bron: nmfflevoland.nl

 

Reacties

article
19686
De gemeenten Almere en Noordoostpolder mogen zich samen de meest klimaatvriendelijke gemeente van Flevoland van
https://noordoostpolder.nieuws.nl/gemeente/19686/gemeente-noordoostpolder-wint-klimaatbokaal-2018-samen-almere/
2018-12-08T10:19:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/12/08101655/klimaatbokaal-2018-winnaar.jpg
almere, klimaatbokaal, Noordoostpolder
Gemeente, Nieuws