Gemeente stuurt brief aan zorgverzekeraar

Foto: Public Domain Pictures

Voor de inwoners van de gemeente Noordoostpolder is het noodzakelijk dat de spoedeisende en reguliere zorg goed geregeld is.

Vandaag bracht het college van burgemeester en wethouders dit belang nogmaals, middels een brief, onder de aandacht van de verantwoordelijke zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Woensdag beoordeelt de curator, samen met de minister en de zorgverzekeraars, de ingediende plannen. Verschillende partijen die de failliete IJsselmeerziekenhuizen willen overnemen konden tot gister hun bieding bij de curator indienen.

Goede poliklinische- en spoedzorg

In de brief schrijft het college dat ze voor Noordoostpolder één goede polikliniek wil. De gemeente steunt het huidige samenwerkingsvoorstel van de Antonius Zorggroep met andere zorgpartijen. Wanneer meerdere partijen gecontracteerd worden, dan vraagt het college op voorhand aandacht voor een goede onderlinge samenwerking. Op deze manier kan er meerwaarde gecreëerd worden. Wethouder Marian Uitdewilligen: “Het is voor de inwoners van groot belang dat de zorgpartij of -partijen onderling goed met elkaar samenwerken voor de beste zorg aan onze inwoners.”

Daarnaast geeft het college in de brief aan dat spoedeisende zorg in Lelystad noodzakelijk is. Voor de gemeente Noordoostpolder is het onacceptabel wanneer de aanrijtijden voor spoedeisende hulp verslechteren. Marian Uitdewilligen: “Deze acute zorg moet goed geregeld zijn. De inwoners van Noordoostpolder verdienen goede
spoedeisende zorg. Daar zetten we ons voor in.”

Na een ingelaste raadsvergadering over de gevolgen van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen stuurde de gemeente al een brief met de standpunten van de gemeente aan minister Bruins, de Tweede Kamer en het Zilveren Kruis.

Reacties

article
19233
Voor de inwoners van de gemeente Noordoostpolder is het noodzakelijk dat de spoedeisende en reguliere zorg
https://noordoostpolder.nieuws.nl/gemeente/19233/gemeente-stuurt-brief-aan-zorgverzekeraar/
2018-11-07T09:52:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/11/08095014/dokter-jansen-centrum-ziekenhuis-e1459842728997.jpg
Emmeloord, IJsselmeerziekenhuizen, Noordoostpolder, spoedeisende hulp, ziekenhuis
Gemeente, Nieuws