Ontwikkelcombinatie ziet af van horecapaviljoen op de Deel

eerdere impressie horecapaviljoen De Deel
eerdere impressie horecapaviljoen De Deel
Foto: gem. NOP

De ontwikkelcombinatie Bouwbedrijf Doorn/Korfker Architecten/Johan Visser/Harry Goos ziet af van de opdracht voor het realiseren van een horecapaviljoen op de Deel in Emmeloord.

De combinatie van bedrijven kan het paviljoen niet ontwikkelen binnen de voorwaarden van de prijsvraag en heeft daarop besloten de gunning terug te geven.

Plan horecapaviljoen moet worden aangepast

Nadat de opdracht in juli was gegund aan de ontwikkelcombinatie, hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente en de ontwikkelcombinatie.

Harm Korfker, directeur Korfker Architecten: “Wij hebben een ambitieus plan, waar we als combinatie ook nog steeds achter staan en dat we nog altijd graag willen ontwikkelen. We hebben nu echter alleen nog maar een ontwerp. Voor een volledig uitgewerkt plan is de tijd van zo’n prijsvraag te kort. In de verdere uitwerking moet blijken dat het plan in de huidige vorm ook daadwerkelijk haalbaar is of dat er nog aan de plannen geschaafd moet worden. De voorwaarden van de prijsvraag bieden hier geen ruimte voor.”

Aanpassen plan horecapaviljoen strookt niet met voorwaarden

Wethouder Wiemer Haagsma: “Een plan dat de prijsvraag wint en later wellicht toch niet haalbaar blijkt en daarom moet worden aangepast, past niet in de voorwaarden van de prijsvraag. En de gemeente mag de voorwaarden van de prijsvraag niet aanpassen. Wij vinden het jammer dat het niet gelukt is om met dit plan het horecapaviljoen te realiseren en gaan nu in het college in overleg over het vervolg.”

De gemeenteraad van Noordoostpolder is gisteravond geïnformeerd over het teruggeven van de opdracht door de ontwikkelcombinatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen