Aucke van der Werff naar burgemeestersbattle ‘PrinsjesBurger’

Foto: Pixabay.com

Burgemeester Aucke van der Werff doet mee aan de eerste landelijke burgemeestersbattle ‘PrinsjesBurger’ in Den Haag. Studenten van ROC Friese Poort gaan met hem mee.

Voor de eerste landelijke burgemeestersbattle ‘PrinsjesBurger’ op zaterdag 15 september hebben ze gezamenlijk een ‘les’ voorbereid over de betrokkenheid van inwoners bij de lokale democratie. Van der Werff gaat tijdens het Prinsjesfestival de strijd aan met 11 andere burgemeesters uit het land, waarbij iedere provincie vertegenwoordigd is.

Elf burgemeesters geven een les democratisch burgerschap gericht op MBO-studenten. Van der Werff vertegenwoordigt de provincie Flevoland in de battle. De les mag maximaal 5 minuten duren. Een jury van ervaren bekende democratische burgers beslist welke eerste burger met de PrinsjesBurgerPrijs naar huis gaat.

PrinsjesBurger

PrinsjesBurger is de nieuwste loot aan de stam van het Prinsjesfestival. Dit festival viert ‘het feest van de democratie’. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag, het nationale evenement op de derde dinsdag van september. Ieder jaar biedt het festival in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen