Rotonde in plaats van VRI Nagelerweg Emmeloord

Het kruispunt in de Nagelerweg met de Randweg en de Amsterdamweg in Emmeloord wordt een rotonde. Hiervoor worden op 25 april en 1 mei inloopbijeenkomsten gehouden.

Via een motie heeft de gemeenteraad gekozen voor een rotonde in plaats van renovatie en vervanging van de verkeerslichten.

De werkzaamheden starten op 14 mei en duren naar verwachting tot 20 juli. De rotonde wordt in één keer geheel opgebroken. Daarom is het kruispunt voor alle verkeer afgesloten. Dat geeft hinder, maar levert straks een betere doorstroming van het verkeer op.

Einde aan wachttijden tijdens de spits

De kruising is een belangrijk knooppunt in de verkeersdoorstroming van Emmeloord-bedrijventerrein Nagelerweg en woonwijk De Zuidert. Door de rotonde verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid. De wachttijden voor fietsers en auto’s komen dus te vervallen.

Inloopbijeenkomst omwonenden en bedrijven

De inwoners uit De Zuidert en omliggende bedrijven krijgen een uitnodigingsbrief voor een inloopbijeenkomst op 25 april en 1 mei. Op 25 april kunnen inwoners in buurthuis De Brulboei terecht voor vragen over het werk en omleidingen. Deze inloopbijeenkomst vindt plaats tussen 18.00 en 20.30 uur.

Op 1 mei kunnen de ondernemers in het gemeentehuis hiervoor terecht. Deze inloopbijeenkomst vindt plaats tussen 16.00 en 18.30 uur. De aanlegplannen en de omleidingsroutes liggen dan ter inzage en worden toegelicht. Actuele informatie hierover staat op www.noordoostpolder.nl\werk-aan-de-weg

Meer informatie

KWS Infra BV uit Zwolle voert het werk uit en de nutsbedrijven werken aan het verleggen van de kabels en leidingen. Wie vooruitlopend op de werkzaamheden vragen heeft kan contact opnemen met de heer J. Verhage van de gemeente, via 06 48 13 46 60 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen