Zwemlessen voor kinderen in Noordoostpolder

Foto: ill.: gem. Noordoostpolder

Als het aan de gemeente ligt, moeten alle kinderen in Noordoostpolder hun zwemdiploma A kunnen halen. Voor uuders en verzorgers met een inkomen tot 120% van het minimuminkomen is er daarom een regeling.

Zij kunnen voor hun kinderen vanaf 5 jaar de zogeheten ‘zwemslag’ aanvragen bij de gemeente. Wethouder Hennie Bogaards: “Met de ‘zwemslag’ bieden we kinderen de kans om hun A- diploma te halen.”

‘Zwemslag’ vanaf 1 juli aan te vragen

De ‘zwemslag’ kan aangevraagd worden vanaf 1 juli 2018. Ouders of verzorgers krijgen daarnaast voor hun kinderen een waardebon voor de aanschaf van zwemkleding. Informatie volgt op noordoostpolder.nl/zwemslag.

Kinderen die al zwemles volgen met een vergoeding van Stichting Leergeld of met de Meedoenbon van de gemeente kunnen hun lessen voortzetten. Ook wanneer deze vergoeding vóór 1 juli op is. Ouders hoeven hiervoor niets te regelen. Zij krijgen van het zwembad vanzelf bericht als hun kinderen hiervan gebruik kunnen maken. De gemeente heeft met de zwembaden afgesproken dat deze lessen gecompenseerd worden zodra de ‘zwemslag’ start.

Krachtig tegen Armoede

Vorig jaar stelde de gemeente samen met mensen die in armoede leven en helpende partijen de ontwikkelagenda ‘Krachtig tegen Armoede’ op. Een belangrijk aandachtspunt was het belang van het kunnen behalen van een zwemdiploma voor kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen