Boomfeestdag Noordoostpolder in Voorsterbos

Boomfeestdag 2017
Boomfeestdag 2017
Foto: mhpublicaties.nl

De Boomfeestdag in Noordoostpolder wordt dit jaar twee weken later gehouden dan de landelijke. Dit vanwege een staking van het onderwijspersoneel en de gemeenteraadsverkiezingen.

In Noordoostpolder is de Boomfeestdag dit jaar op woensdag 28 maart in het Voorsterbos. Het was nog even spannend of de Boomfeestdag dit jaar door zou gaan in de Noordoostpolder. Vanwege een staking van de scholen op 14 maart en de gemeente verkiezingen op 21 maart is de datum verschoven naar 28 maart.

Voorsterbos

Door het enthousiasme voor de Boomfeestdag van alle partijen, zowel scholen als organiserende instanties, is het toch gelukt om het dit jaar ook weer te vieren.

Ruim 230 leerlingen van scholen uit de dorpen Nagele, Tollebeek, Ens, Creil, Rutten, Bant en Marknesse planten haagbeuken, fladderiepen en zomerlindes op plekken waar zieke essen zijn gekapt. In totaal planten de kinderen 1200 bomen en struiken in het Voorsterbos, dat beheert wordt door Natuurmonumenten.

Thema ‘Maak ’t buiten beter’

Onder dit thema planten de kinderen de nieuwe inheemse boomsoorten. Net zoals in de rest van Nederland zijn in dit bos essen dood gegaan aan de schimmelziekte ‘essentaksterfte”. De verwijderde essen maken plaats voor diverse nieuwe bomen. Dit zorgt voor het ontstaan van een nieuw gevarieerd en uiteindelijk gezonder bos. Dat is minder vatbaar voor ziekten.

Gemeente Noordoostpolder organiseert deze dag in samenwerking met Natuurmonumenten, IVN Flevoland, de Huttenbouwvereniging, Staatsbosbeheer, Flevolandschap, Landschapsbeheer Flevoland en leerlingen toegepaste biologie van MBO Aeres Emmeloord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen