Hypermoderne skatebaan aan Nagelerweg Emmeloord

Skatebaan Nagelerweg
Skatebaan Nagelerweg
Foto: gem. NOP

Skateliefhebbers in Noordoostpolder kunnen over een paar maanden hun hobby uitoefenen op een splinternieuwe, hypermoderne skatebaan aan de Nagelerweg in Emmeloord. Binnen enkele weken starten de werkzaamheden die ongeveer 8 weken gaan duren.

Locatie Nagelerweg beste voor skatebaan

Na een uitgebreid locatieonderzoek waarbij gekeken is naar de ligging (centraal en goed zichtbaar) en afmetingen, is er voor gekozen de nieuwe skatebaan aan te leggen aan de Nagelerweg, nabij de weegbrug.

Bij de keuze tussen de verschillende locaties waren diverse partijen nauw betrokken: politie, carrefour, de toekomstige gebruikers en de gemeente. Daarbij keken ze naar belangrijke onderdelen zoals de bereikbaarheid, inpassing in de omgeving, sociale veiligheid en meer.

De locatie aan de Nagelerweg was uiteindelijk het meest geschikt. Voor omwonenden is onlangs een informatieavond gehouden. Hier klonken positieve reacties.

Skatebaan heeft veel nieuwe ‘features’

De skaters hadden hun eigen inbreng in het ontwerp van de nieuwe baan. ,,Doordat wij mee mochten praten, konden we eigen ideeën inbrengen. Dat levert een baan op die veel nieuwe elementen kent en die volgens ons veel jongeren zal trekken. Niet alleen uit Emmeloord maar ook uit de dorpen en misschien zelfs wel van nog verder. Het is echt heel stoer dat deze baan hier komt”, aldus Peter Bode, een blije skater.

Ook wethouder Andries Poppe is tevreden: ,,Het resulaat van de overleggen tussen alle verschillende partijen mag er zijn. Aan het eind van dit jaar ligt er een prachtige skatebaan in Emmeloord. Ik hoop dat veel jongeren hier ontzettend veel plezier gaan beleven”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen