Extra raadsvergadering voor biovergistingsinstallatie

Foto: gem. NOP

De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft maandag 28 augustus in een extra raadsvergadering een ‘verklaring van geen bedenkingen’ verleend voor de uitbreiding van een biovergistingsinstallatie aan de Oosterringweg 39 in Luttelgeest.

De gemeenteraad vergaderde bij uitzondering tijdens het reces. Bij de Provincie Flevoland ligt namelijk de aanvraag voor een vergunning voor de uitbreiding van een biovergistingsinstallatie aan de Oosterringweg 39.

Uitbreiding biovergistingsinstallatie

Omdat daarvoor van het bestemmingsplan moet worden afgeweken, werd de raad om een ‘verklaring van geen bedenkingen’ gevraagd. Vanwege aflopende termijnen voor een subsidieaanvraag is daarvoor een extra vergadering ingelast.

De SP stelde aan het begin van de raadsvergadering voor om het agendapunt later te behandelen in verband met de korte voorbereidingstijd. Dit voorstel kreeg geen meerderheid.

De raad had veel vragen aan wethouder Haagsma. Vragen over het betrekken van de omgeving, de mogelijkheden om zienswijzen in te dienen en de controle op veiligheid en milieuaspecten. In het debat ging het ook over het betrekken van de omgeving.

Verklaring van geen bedenkingen

De SP vond dat de raad of het college, voor het besluit werd genomen, bij bevolking te rade had moeten gaan. Andere partijen, zoals PvdA-GroenLinks, VVD en PU, maar ook de wethouder, vinden dat het proces nu pas begint en dat er nog voldoende tijd is om de bevolking te betrekken.

De ondernemer zelf en de Provincie gaan dat proces nu starten. De VVD sprak haar waardering uit voor de inspanning die wordt geleverd om een ondernemer tegemoet te komen.

Uiteindelijk heeft de raad met 21 tegen 3 stemmen ingestemd met het verlenen van de ‘verklaring van geen bedenkingen’. Alleen de fracties van SP en PvvP stemden tegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen