Sport onder één dak in MFS Espel

Foto: Pixabay.com

Burgemeester en wethouders willen bijdragen aan een Multifunctioneel Sportcentrum in Espel. De gemeenteraad neemt binnenkort een definitief besluit.

Alle sportverenigingen onder één dak in een Multifunctioneel Sportcentrum (MFS) in Espel komt dichtbij. Om het MFS te realiseren heeft het dorp een gemeentelijke bijdrage van 355.000 euro gevraagd.

Sport onder één dak

Door alle sportverengingen in Espel onder één dak te brengen ontstaat er een centrale multifunctionele sportaccommodatie. Wethouder Wiemer Haagsma: ,,Dit versterkt de sportbeleving en de leefbaarheid. Het MFS Espel is een initiatief vanuit het dorp”.

Jos Bus van de werkgroep Sportcomplex Espel geeft aan blij te zijn met de samenwerking met de gemeente en heeft vertrouwen in het besluit van de raad.

Bouwkosten

De gevraagde gemeentelijke investeringsbijdrage bedraagt € 355.000. Het dorp draagt zelf € 376.000 bij om de totale bouwkosten inclusief sloop van het bestaande gebouw, de inrichting en de terreininrichting te financieren. Espel wil dit met behulp van verschillende activiteiten doen, zoals het aanvragen van sponsorbijdragen, een veiling en bijdragen uit overige fondsen.

Het MFS Espel moet op de bestaande locatie van het clubgebouw van S.C. Espel komen. Het oude clubgebouw en enkele kleedkamers worden dan gesloopt.

De initiatiefnemers en partners zijn de Omnivereniging Sportclub Espel (waaronder voetbalverenging, tennisvereniging, jeu de boules, ijsclub en de bowlingvereniging), de Werkgroep Vergroten Leefbaarheid Espel en vereniging Dorpsbelang. Dit alles onder de naam ‘Sportdorp Espel: Vitale kernen en buurten’ met sport als verbindende factor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen