Start aanpak kruisingen Emmeloord

VRI-kruising Urkerweg wordt rotonde.
VRI-kruising Urkerweg wordt rotonde.
Foto: gem. NOP

6 maart start de fysieke aanpak van de kruising Urkerweg-Scandinaviëlaan-Kometenlaan in Emmeloord. De kruising wordt een rotonde. Het werk is medio april klaar.

Zo’n 25 personen bezochten maandag de inloopavond van de gemeente over de werkzaamheden. Toekomstig bestendig en veilig, zegt wethouder Andries Poppe over de aanpak.

,,Omdat het asfalt onderhoud nodig heeft, de verkeerslichten aan vervanging toe zijn en er subsidie beschikbaar is, kan de gemeente hier een rotonde maken. Dat is een toekomstbestendige en veilige oplossing. Bovendien zorgt een rotonde voor een betere doorstroming van het verkeer.”

Aanpak kruispunt Urkerweg-Scandinaviëlaan-Kometenlaan

De werkzaamheden voor de rotonde Urkerweg starten op 6 maart. Als het weer meezit, is de aannemer voor 16 april 2017 klaar. De rotonde wordt gefaseerd gebouwd. Het verkeer, en dus ook de hulpdiensten, kan tijdens de aanleg gewoon gebruik blijven maken van de Urkerweg. Dit met uitzondering van één lang weekend van 30 maart tot en met 4 april 2017.

Aanpak Moerasandijviestraat-Espelerlaan volgt

De aanpak van dit kruispunt is onderdeel van de programmabegroting 2017. Het is niet het enige kruispunt dat gepland staat voor een meer verkeersveilig Emmeloord.

Het volgende kruispunt dat wordt aangepakt is de Moerasandijviestraat-Espelerlaan. 
De exacte startdatum hiervoor is nog niet bekend. De werkzaamheden beginnen in ieder geval pas nadat de rotonde Urkerweg klaar is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen