WORKSHOP | Hoogebegaafdheid

Hoogbegaafdheid
Foto: Flevomeer Bibliotheek

Ben jij ouder/verzorger van een hoogbegaafd kind of ben je misschien zelf hoogbegaafd? En wil je weten hoe je jouw kind kunt begeleiden en leren om het beste uit zichzelf te halen?

EMMELOORD, 29-08-2023 – Kom dan woensdag 20 september van 19.30 tot 21.30 uur naar FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder voor een inspirerende avond waar je kunt meedoen met verschillende workshops rondom het hoogbegaafde kind.

Hoogbegaafdheid

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat deze intelligentie niet of nauwelijks tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken.

De workshops

Tijdens deze inspirerende avond zijn een aantal deskundigen aanwezig, ieder met hun eigen expertise: René Maats, docent op het Zuyderzee Lyceum en specialist Gifted Education, gaat in zijn workshop in op de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs, hoe leerlingen hun talenten kunnen ontwikkelen en hoe onderpresteren wordt voorkomen. Mariëlle Wittelings van de Radboud Universiteit gaat dieper in op de (vermoedelijk) dubbel-bijzondere leerling: wanneer is een leerling dubbel-bijzonder en wat wordt daarmee bedoeld? Hoe wordt de ontwikkel- en onderwijsbehoefte ontdekt en hoe wordt aan deze behoefte tegemoetgekomen? Esther Grit van Kiene Kids gaat in op de erfelijkheidsfactor. Het is namelijk niet vreemd als één of beide ouders van een hoogbegaafd kind zelf ook hoogbegaafd is. Martin Snijders van Gelukkig HB geeft tijdens zijn workshop inzichten en tips over de opvoeding van je hoogbegaafde kind en gaat aan de slag met vragen die worden omgezet naar praktische handvatten.

Zit er een inspirerende workshop voor je tussen? Via www.flevomeerbibliotheek.nl kun je je inschrijven voor twee workshops. De workshops zijn gratis te volgen. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen