Workshop | Bloxels

Bloxels
Foto: Flevomeer Bibliotheek

Computerspelletjes spelen is hartstikke leuk! Maar een computerspel spelen dat je helemaal zelf hebt ontwerpen is nog leuker! Lijkt het je leuk om je eigen game te ontwerpen? Kom dan vrijdag 2 december van 15.00 tot 16.30 uur naar FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder voor de workshop Bloxels.

EMMELOORD, 23-11-2022 – De Mario Brothers©, wie kent ze niet? Mario Bros© is een platformspel. Tijdens de workshop Bloxels ga je in tweetallen aan de slag en leer je hoe je zelf een platformspel kunt ontwerpen. Bloxels zijn gekleurde blokjes waarmee je het spel ‘tekent’ op een soort kralenplank. De verschillende kleuren staan voor verschillende onderdelen in het spel, roze blokjes stellen bijvoorbeeld lava voor. Als je klaar bent met een level dan scan je dit met de tablet. Vervolgens kun je in je eigen computerspel op avontuur.

2ste eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21ste eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Over Bibliolab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop stop-motion leren kinderen een verhaal op een creatieve manier te vertellen door middel van nieuwe media. Door samen te werken leren kinderen hoe ze met behulp van een tablet en een stop-motion app hun eigen film kunnen produceren en monteren.

Kaarten voor de workshop Bloxels kosten €5,00, voor leden van de bibliotheek € 4,00 en zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in de bibliotheek. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen