Spreekuur | Hoogbegaafdheid

Bibliotheek Urk
Foto: Maps Google

Maandag 19 oktober is er weer een maandelijks spreekuur over. hoogbegaafdheid. Door de groeiende vraag om informatie over dit onderwerp, organiseren HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Urk samen een HB Spreekuur.

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat deze intelligentie niet of nooit tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken.

Omdat er ook op Urk een groeiende vraag is naar informatie over dit onderwerp, besluiten HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Urk de handen ineen te slaan door een HB spreekuur te organiseren op de maandagmiddagen. Tijd: 14.00-16.00 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden via [email protected].

Data spreekuren:
– Maandag 19 oktober
– Maandag 16 november
– Maandag 14 december

Over het spreekuur

Het spreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij hoogbegaafdheid is vastgesteld of twijfel bestaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid, maar ook voor hoogbegaafde volwassenen zelf.

Iedereen kan tijdens het spreekuur terecht met vragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. Het kan ook een moment zijn om in contact te komen en ervaringen uit te wisselen over (vermoedelijk) hoogbegaafdheid.

HBcentrum

HBprofessional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collega’s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en ander geïnteresseerden. Dit gebeurt tijdens cursussen voor ouders en docenten, HBkids bijeenkomsten en tijdens HBplus dagbesteding voor (vermoedelijk) hoogbegaafden kinderen uit Lelystad en omgeving. Maar dus ook tijdens spreekuren, zoals die bij FlevoMeer Bibliotheek Urk.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden