Lezing | Slaap geluk(kig)!

Foto: parelprojecten.nl

Beter slapen, wie wil dat niet? Beter slapen leidt tot meer energie en een leuker leven. Niet iedereen geniet van een goede nachtrust. Een drukke dag of een druk hoofd, problemen of zorgen, het kan een mens zomaar beroven van een goede nachtrust.

Op donderdag ​27 februari ​komt slaapspecialist Renske van den Brink in FlevoMeer Bibliotheek op Urk een lezing geven : Slaap Geluk(kig)!

Het leven van de slaapspecialist staat voor een groot gedeelte in het teken van… slaap. Als laborant klinische​ ​neurofysiologie en neurofeedback therapeut bij de Breinkliniek houdt Renske zich onder andere bezig met slaaponderzoeken, slaapscores en het behandelen van slaapproblemen.

‘Er zijn enorm veel boosdoeners die kunnen zorgen voor een verslechterd slaappatroon. Deze kunnen we onderverdelen in klinische en niet-klinische oorzaken. Klinische oorzaken zijn medisch, bijvoorbeeld slaapapneu of onrustige benen. Niet-klinische oorzaken hebben vaak te maken met je gemoedtoestand. Zo kan stress of een depressie enorm veel effect hebben op hoe je slaapt.’

Klinisch of niet-klinisch, een verslechterd slaappatroon is over het algemeen super frustrerend. Ben jij of ken jij een slechte slaper? Meld je dan vooral aan voor deze lezing van Renske.

Aanmelden kan via www.flevomeerbibliotheek.nl Leden van de bibliotheek of Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land mogen de lezing gratis bijwonen, niet leden betalen €5,-. De avond start om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden