Lezing | Eenzaamheid

Lezing Eenzaamheid
Foto: eigen foto

Hoe herken je eenzaamheid? Hoe ga je het gesprek aan? Hoe kunnen we samen het taboe rondom eenzaamheid doorbreken? Tijdens de lezing ‘Wat is eenzaamheid en hoe ga je ermee om’ op dinsdag 31 januari om 19:30 uur duiken we in de theorie achter eenzaamheid en kijken we samen naar de praktijk.

EMMELOORD, 17-01-2023 – Ook biedt dichter Thomas Gerla een poëtische blik op eenzaamheid tijdens deze Nationale Poëzieweek.

Lezing door Anna Rijpsma

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Maar wat is eenzaamheid nu eigenlijk? Wanneer is eenzaamheid een probleem? Welke gevolgen heeft eenzaamheid op de gezondheid? En wat kun jij voor jouzelf of jouw dierbare doen? Op deze vragen en nog veel meer geeft specialist Eenzaamheid Anna Rijpsma graag antwoord tijdens haar lezing.

Gedichten van Thomas Gerla

Lelystadse Stadsdichter Thomas Gerla neemt in zijn gedichten veel van zichzelf mee en laat zich inspireren door zijn omgeving. “Iedereen heeft zich weleens eenzaam gevoeld. Maar het blijft ook vaak verborgen en dat is natuurlijk ook een deel van het probleem”, aldus Thomas. Met deze inspiratie schreef hij verschillende gedichten en de tekst van het lied ‘Hoe het gaat’, waarmee hij mensen aanspoort écht met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens deze avond draagt Thomas een aantal van zijn gedichten voor.

Persoonlijk verhaal van een ervaringsdeskundige

Mensen die zich eenzaam voelen vinden het vaak moeilijk om hierover te praten. Terwijl het zo belangrijk is om het taboe te kunnen doorbreken. Extra bijzonder dan ook dat een ervaringsdeskundige deze avond aansluit om diens verhaal te doen. Ga in gesprek en ontdek de effecten van eenzaamheid en hoe je iemand kunt helpen.

Tips vanuit Carrefour

We eindigen de avond met advies vanuit Carrefour. Sociaal werker Berry van Dam neemt ons mee in waar men in Noordoostpolder terecht kan voor activiteiten en ondersteuning. Ook kunnen mensen Berry persoonlijk benaderen met vragen.

Details en tickets

De lezing ‘Wat is eenzaamheid en hoe ga je ermee om?’ vindt plaats op dinsdag 31 januari van 19:30 tot 21:30 uur. Vanaf 19:15 uur ben je van harte welkom bij de inloop met een kopje koffie. We eindigen de avond met een drankje en de gelegenheid om na te praten. Daarbij kun je ook de tentoonstelling ‘Eenzaamheid Flevoland’ bekijken, deze staat de hele maand januari in bibliotheek Noordoostpolder. Toegangskaarten: €4,- voor leden en €5,- voor niet-leden. Kaarten zijn te reserveren bij de servicebalie van FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder of via de website.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen