Kinderboekenweek | Reis mee door de tijd

Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Op woensdagmiddag 30 september, tijdens de start van de landelijke Kinderboekenweek, geeft FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder een feestje: Reis mee door de tijd! Het thema van dit jaar is geschiedenis en de middag is dan ook gevuld met kleine activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar die hierbij aansluiten.

De feestelijke middag start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over. ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken.

Startmiddag

Op woensdagmiddag 30 september vanaf 14.00 uur starten de activiteiten. In verband met corona ziet de Kinderboekenweek er iets anders uit dan normaal. Binnen in de bibliotheek is een klein aanbod van activiteiten, zoals een memoryspel, spijkerpoepen en een rebus maken. Daarnaast is er buiten een vossenjacht georganiseerd door het ROC Friese Poort, de eerste ronde start om 14.00 en om 15.00 uur start de volgende ronde. Via de website kan je je opgeven als je mee wil doen met de vossenjacht. Opgave voor de vossenjacht is verplicht, de andere activiteiten zijn vrij toegankelijk. Wel willen we ouders er op attent maken dat zij de afstand in achting moeten nemen. Kom dus naar de bibliotheek en reis gezellig mee! Haal het boekje ‘Tijdreizen’, een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Let op, op is op! Ook hebben we tijdens de hele Kinderboekenweek een stickerspeurtocht bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling op het programma staan.

Over de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel het gratis geschenk. Dit jaar is het thema geschiedenis onder de titel En toen? Het geschenk is geschreven door Arend van Dam en Mylo Freeman schrijft en illustreert het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenweek 2020 is van 30 september t/m 11 oktober.
Data: woensdag 30 september
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Emmeloord
Website: www.flevomeerbibliotheek.nl/kinderboekenweek

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden