Informatieve avond | rugstreeppadden

2 rugstreeppadden
Foto: Petra Borsch

Landschapsbeheer Flevoland organiseert dit winterseizoen informatieavonden waarbij specifiek wordt ingegaan op de leefwijze van dieren die wij tegen kunnen komen in de tuin of op het erf. Zo kan een ieder het deze dieren naar de zin maken om ze beter te kunnen beschermen.

Na de avonden over wilde bijen en vleermuizen zal op dinsdagavond 25 februari de avond gaan over het leven van de rugstreeppad.

Rugstreeppadden ontwaken in april overal in Flevoland. In Europa is deze Rode lijstsoort zeldzaam, maar in de Flevolandse polder hoor je de paddenmannen al van grote afstand roepen in de poelen. Waarom doen ze het zo goed in Flevoland?

Tijdens deze avond krijgt u informatie over de leefomgeving en het voedselzoekgedrag van de rugstreeppad, de noodzakelijke bodem en (pionier)begroeiingen.

Bent u nieuwsgierig geworden, dan zien wij u graag in Lelystad waar de lezing wordt gegeven. Opgeven via [email protected]. (opgave uiterlijk voor maandag 20 februari). Na opgave volgt de exacte locatie, afhankelijk van het aantal deelnemers.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden