FILM | Roter Himmel

Roter Himmel
Foto: Filmhuis Emmeloord

Roter Himmel is een geslaagde kruising tussen een romantische komedie en een amoureus praatdrama. De film won op het Filmfestival van Berlijn de grote juryprijs en is woensdag 4 oktober om 20 uur te zien bij Filmhuis Emmeloord.

EMMELOORD, 19-09-2023 – Het verhaal gaat over een jonge schrijver die met een vriend naar de Oostzee reist voor een korte werkvakantie. In het vakantiehuis blijkt ook een jonge, luidruchtige vrouw te verblijven. Er lijkt zich een zomers, broeierig drama te ontvouwen, vol drank en seks.

Hij valt voor de verrassende huisgenote, zijn vriend flirt met de badmeester en een dorp verderop razen verwoestende bosbranden. De jonge schrijver maakt zich echter vooral druk over het nieuwe boek waar hij aan werkt. Na een succesvol debuut zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Roter Himmel gaat vooral om de schrijver, de zelfingenomen kunstenaar. Tussen de regels door is de film ook te zien als een commentaar op de geprivilegieerde witte man die niet doorheeft dat de mensen om hem heen net zo interessant zijn als hijzelf.

 

Woensdag 4 oktober | 20.00 uur
Roter Himmel
102 minuten | Regie: Christian Petzold

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen