Film | Bros

Bros
Foto: Filmhuis Emmeloord

Filmhuis Emmeloord toont de romantisch komedie Bros over twee homoseksuele mannen. Het is de eerste Hollywoodfilm in dit populaire genre die niet draait om ‘boys meets girl’ maar om ‘boy meets boy’. Met veel gevatte grapjes over homoseksualiteit in een heteroseksuele wereld.

EMMELOORD, 23-11-2022 – Bobby is een drukpratende podcastmaker uit New York die verliefd wordt op de aantrekkelijke maar ogenschijnlijk saaie jurist Aaron. Is het liefde of lust? Of allebei? En is de perfecte Aaron niet een maatje te groot voor de goedgebekte, maar niet goed getrainde Bobby?

De twee draaien een film lang om elkaar heen, wat misschien iets te keurig volgens de regels van het genre lijkt. Acteur Billy Eichner, die Bobby speelt, doet sterk denken aan een homoseksuele versie van Woody Allen in zijn jonge jaren. Eichners personage is wankel in zijn zoektocht naar de liefde, maar heeft vele noten op z’n zang.

Toch is Bros is een fijne film. Iedereen uit elk denkbaar hokje wordt aangepakt. Slimme observaties houden de kijken scherp. En de finale is lief, charmant en heerlijk. En dat is toch waar je, ongeacht je geaardheid, voor komt: geestige, tranentrekkende romantiek.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen