FESTIVAL | Windfestival Noordoostpolder

Vrijwilligers Klaas Eeuwema en Dennis Joolink hopen op een zonnige, winderige dag voor Windfestival Noordoostpolder.
Foto: Pioniers van de Toekomst

De wind, een magische kracht die niet alleen je haren doet wapperen, maar ook een bron is van energie. Op het Windfestival Noordoostpolder ontdekken kinderen de wonderen van de wind op een dag vol plezier en verwondering.

EMMELOORD, 19-09-2023 – Het Windfestival Noordoostpolder wordt gehouden op zaterdag 30 september van 11.00 tot 16.00 uur op het Evenemententerrein aan de Marknesserweg/Kamperweg in Emmeloord. De toegang is gratis.

Het Windfestival wordt georganiseerd door Pioniers van de Toekomst. “Onze organisatie is dit jaar in beweging. En hoe kun je nu beter iets in beweging zetten dan met de wind?” Klaas Eeuwema en Dennis Joolink van Pioniers van de Toekomst vertellen enthousiast over het Windfestival. “Misschien kun je je het vliegerfestival in Emmelhage nog wel herinneren? Dat vliegerfestijn is nu een onderdeel van het Windfestival. Maar we gaan nog veel meer met de ind doen dan vliegers oplaten”.

Iedereen is welkom er is van alles te beleven:
 Kinderen kunnen hun eigen vlieger maken en kijken hoe deze de lucht in stijgt, een betoverend gezicht. Of maak zelf een windmolentje en kijk wat er gebeurt.
 Partner Westermeerwind en professor Wijsneus Molenwiek laten je zien hoe je je eigen energie kunt opwekken met de wind. Doe de proefjes en bouw mee.
 Sta versteld van de enorme demovliegers van het Fryske Draeken-vliegerteam. Sommige zijn wel 10 meter groot.
 Zweefvliegclub Noordoostpolder staat klaar om je alles te vertellen over zweefvliegen. Wie weet word jij later wel piloot.
 Professor Wappermaar Droog heeft een leuke waslijnwedstrijd bedacht. Hang je was op en maak kans op een leuke prijs. Je kunt zelfs je natte was meenemen – dat wordt leuk.
 Smullen kan bij de Pizza Brandweerauto. Boer en Pizza bakt de lekkerste pizza’s in de houtgestookte Italiaanse oven.

Pioniers van de Toekomst

Het Windfestival wordt georganiseerd door Pioniers van de Toekomst en is speciaal gericht op gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd en onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor auto’s is beperkte parkeergelegenheid op het evenemententerrein, de organisatie adviseert bezoekers op de fiets te komen. Het windfestival gaat om 11.00 uur van start in aanwezigheid van wethouder Van Amersfoort.

De stichting Pioniers van de Toekomst is een vrijwilligersorganisatie en organiseert jaarlijks een aantal duurzaamheidsevenementen vanuit de doelstelling ‘samen maken we de Noordoostpolder duurzamer’. “Hulpvaardige handen zijn altijd welkom” laat Dennis weten. “Zowel voor het Windfestival als voor andere activiteiten.” Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website: www.pioniersvandetoekomst.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen