BiblioLab | LEGO SPIKE Prime

Foto: eigen foto

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en hou jij van LEGO, programmeren en coderen? Dan is de workshop LEGO SPIKE Prime echt iets voor jou! Woensdag 25 mei van 15.00 tot 16.30 uur kun je meedoen met deze nieuwe workshop in Flevomeer Bibliotheek Noordoostpolder.

EMMELOORD, 12-05-2022 – Tijdens deze anderhalf uur ga je in tweetallen aan de slag. Met behulp van LEGO en Scratch ga je ontwerpen en bouwen wat je wilt. Dat kan een robotarm zijn, een heftruck of een breakdancer. Als jij bedenkt hoe, kun je alles maken!

LEGO SPIKE Prime

LEGO SPIKE Prime is de tool waarmee kinderen tussen de 10 en 14 jaar op een speelse manier leren programmeren. SPIKE Prime is een combinatie van kleurige LEGO bouwelementen, een programmeerbare hub en een programmeertaal gebaseerd op Scratch. Met LEGO SPIKE Prime worden kinderen uitgedaagd om samen te werken, kritisch na te denken en problemen op te lossen. Ze doen de nodige 21-eeuwse vaardigheden op terwijl ze aan het spelen zijn.

21ste eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Over BiblioLab

Bij BiblioLab leren kinderen meer over wetenschap en techniek. Ook leren zij problemen te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.

Kaarten voor LEGO SPIKE Prime kosten € 5,00 en zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen