Opening Bibliolab in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Bibliolab in Flevomeer Bibliotheek Emmeloord
Bibliolab in Flevomeer Bibliotheek Emmeloord
Foto: Flevomeer Bibliotheek

In Flevomeer Bibliotheek Noordoostpolder wordt een Bibliolab geopend. Een digitale werkplaats waar iedereen zelf 3D kan printen.

Wethouder Wiemer Haagsma opent vrijdag 24 juni om 16.00 uur het derde Bibliolab van FlevoMeer Bibliotheek in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Om 16.15 vindt de officiële openingshandeling plaats. Vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom in de bibliotheek aan het Harmen Visserplein.

Enige tijd geleden is er met Fablab Flevoland een intentieverklaring getekend door Fablab Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek. Doel is in elke vestiging van FlevoMeer Bibliotheek een BiblioLab te realiseren. Door het integreren van een Fablab in de bibliotheek kunnen mensen kennis maken met veilige door computer aangestuurde machines en hiermee leren omgaan. Er worden ook workshops aangeboden om kennis te maken met het digitale ontwerpen en printen.

Bibliolab

Een Bibliolab is een kleine digitale werkplaats in een bibliotheek waar iedereen zelf producten kan ontwerpen en maken, bijvoorbeeld met behulp van 3D-printers. Het bibliolab is op gezette tijden geopend en wordt gerund door goed opgeleide vrijwilligers. Belangstellenden voor het vrijwilligerswerk kunnen zich melden in de bibliotheek.

De mogelijkheden die in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder worden aangeboden zijn 3D tekenen, 3D scannen, 3D printen en nog veel meer. Voor kinderen zijn er ook diverse interessante apparaten aangeschaft waar mee geëxperimenteerd kan worden.

In de toekomst wordt het Bibliolab steeds meer uitgebreid en er wordt gewerkt aan een programma voor het onderwijs en het bedrijfsleven. Tijdens openingstijden worden er ook diverse activiteiten in het Bibliolab georganiseerd.

Op een aantal dagen per week zijn er in het BiblioLab deskundigen aanwezig waar elke denkbare vraag aan gesteld kan worden. Iedereen is welkom en kan gebruik maken van de faciliteiten van het Bibliolab. Het is de mogelijkheid om kennis te maken met de 3D scanner, 3D printer en ander apparatuur.

De realisatie van het Bibliolab is mede mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds van Rabobank Noordoostpolder-Urk.

Voor een overzicht van alle activiteiten zie www.flevomeerbibliotheek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen