Filmhuis viert jubileum in Museum Nagele

Foto: Filmhuis Noordoostpolder

Filmhuis Emmeloord bestaat dit jaar tien jaar. Dit jubileum viert de werkgroep met het tonen van de populaire film Bergman Island in één van de mooiste publieke gebouwen van de Noordoostpolder: Museum Nagele.

NAGELE, 28-08-2022 – De bijzondere lichtinval en de stijlvolle inrichting van het museum staan garant voor een filmavond in een bijzondere sfeer. In het kader van het jubileum sponsport FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder deze activiteit.

Omdat ook gemeente Noordoostpolder een dubbel jubileum viert – 80 jaar droog en 60 jaar gemeente – zocht de werkgroep een historisch interessante plek voor de opening van het tiende seizoen. Tien jaar geleden namen Frans Visser en Joke van de Grootevheen het initiatief tot het samenstellen van een werkgroep die maandelijks een arthouse film vertonen in Movieskoop Emmeloord.

Zoals gebruikelijk koos de werkgroep voor een film die buiten de polder populair is in het filmhuiscircuit. Bergman island gaat over het maakproces van een film en over hoe een plek een schrijver kan inspireren – thema’s die volgens de werkgroep goed passen bij de jubileumavond. Museum Nagele en natuurlijk het dorp zelf zijn ook zo’n inspirerende plek.

Hoofdpersonen Chris en Tony trekken naar Fårö voor een schrijfretraite. Het is het eiland waar de invloedrijke cineast Ingmar Bergman (1918-2007) enkele van zijn meesterwerken realiseerde. Chris worstelt met haar script, maar de geest van Bergman doet zijn werk, de inspiratie komt. Langzaam vervagen de grenzen tussen haar script en de werkelijkheid op Fårö.

In Museum Nagele mogen filmbezoekers tevens de expositie van de leden van Kunstenaarsverenging Flevoland bewonderen. Na afloop kan een drankje worden genuttigd. Reservering alleen mogelijk via de site van Movieskoop Emmeloord. Inloop vanaf 20.00 uur, start film om 20.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen