Schoolkampioenen voorleeswedstrijd lezen weer live voor

Voorleeswedstrijd 2022
Foto: eigen foto

Donderdag 3 maart was de plaatselijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2022. De voorronde heeft al plaatsgevonden en daar zijn 6 winnaars door een vakkundige jury uitgekozen. De jury, bestaande uit Ilona Odding, Paula Hack en Monique Dingemanse, heeft 6 kandidaten, die samen met hun klasgenoten naar het Cultuurbedrijf kwamen, opnieuw beoordeeld.

EMMELOORD, 03-03-2022 – De twee winnaars zijn Senna Jongsma van CBS De Lichtboei en Luuk Knook van Oecbs
De Ark. Senna las voor uit ‘De zomer waarin ik in een caravan woonde’ van Evelien Feltzer en Luuk las voor uit ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk. Senna en Luuk gaan door naar de provinciale finale die op 12 april in De Kubus in Lelystad plaatsvindt.

Vier voorleesrondes

De Nationale Voorleeswedstrijd is een landelijke competitie voor basisschoolleerlingen uit groep zeven en acht. Scholen doen hier aan mee om aandacht te vestigen op het belang van voorlezen en kinderen te besmetten met het lezen-is-leuk-virus. Na de voorronde op school, de plaatselijke finale en de provinciale finale op dinsdag 12 april 2022, wordt
bepaald wie naar de landelijke jury in mei 2022 en wie de Nationale Voorleeskampioen van 2022 wordt. Jezelf blijven, duidelijk spreken en boeiend voorlezen zijn de gouden voorleestips.

Positieve leesspiraal

Leerkrachten hopen door deelname aan De Nationale Voorleeswedstrijd een positieve leesspiraal in gang te zetten. Het is belangrijk voor de taalontwikkeling, maar heeft zeker ook een positieve uitwerking op de sociaal-emotionele ontwikkeling. Leerlingen oefenen hun voorlees-, presentatie- en luistervaardigheid en worden er zelfverzekerder door. Ze
maken kennis met nieuwe boeken en verhalen, en het saamhorigheidsgevoel op school groeit. Deze wedstrijd is feestelijk, gezellig en spannend. Het is de kers op de taart van de leesbevordering op de basisschool.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen