Literair Café met Adriaan van Dis

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis
Foto: Annaleen Louwes

Donderdag 17 maart is schrijver Adriaan van Dis te gast bij het Literair Café in Theater ’t Voorhuys. Vanaf 20.00 uur wordt hij geïnterviewd door Aukje van der Molen én het publiek. Het gesprek zal gaan over onder meer zijn verhalenbundel Vijf Vrolijke Verhalen en KliFi.

Adriaan van Dis is een veelzijdig auteur en heeft voor zijn werken vele prijzen gewonnen. Zo won hij in 2015 de Libris Literatuurprijs voor zijn roman Ik kom terug en kreeg hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2021 stond zijn roman De Wandelaar centraal tijdens Nederland Leest. Adriaan van Dis groeide op in een Indische familie, wat een belangrijk thema vormt in zijn werk. In 1983 debuteerde hij met de roman Nathan Sid. Enkele andere bekende werken zijn Indische Duinen, Familieziek en Dubbelliefde. Adriaan van Dis schreef ook essays, toneel en poëzie. Enkele van zijn werken zijn vertaald.

Het Literair Café

Het Literair Café wordt georganiseerd door Theater ’t Voorhuys in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Tijdens de pauze verzorgt boekhandel Bruna de boekverkoop en is er gelegenheid om de werken te laten signeren. Let op, er kan alleen contant betaald worden.

Kaarten voor het Literair Café zijn verkrijgbaar via www.theater-voorhuys.nl. Leden van de bibliotheek en theaterpashouders krijgen korting op de voorstelling. Voor meer informatie, zie www.theater-voorhuys.nl of www.flevomeerbibliotheek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen