Steun voor elf natuur- en cultuurprojecten door Cultuurfonds

Foto: mhpublicaties.nl

Elf projecten krijgen in het vierde kwartaal van 2021 een bijdrage uit het Cultuurfonds Flevoland, waaronder een openlucht theatervoorstelling op Urk, een revue in Espel, een muziekvereniging uit Nagele en koor uit Luttelgeest.

FLEVOLAND, 17-12-2021 – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het vierde kwartaal van 2021 voor 53.000 euro bijgedragen aan 11 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie. Drie daarvan betreffen de Noordoostpolder.

Eiland in de Verte

Eiland in de Verte is een openlucht theater spektakel op de havenkade van Urk. 120 Urkers en mensen uit de Noordoostpolder gaan onder leiding van een professioneel team aan de slag om een voorstelling te maken over de geschiedenis van Urk en dan met name over de sluiting van de Zuiderzee, de inpolderring van de Noordoost Polder, de dijk Lemmer-Urk, de maakbare polder van Lindenbergh en het visserij verleden. Deze voorstelling zal in de zomer van 2022 worden uitgevoerd.

De productie is in handen van Stichting De Meenthe. Zij ontvangt hiervoor €20.000,- uit het cultuurfonds.

Producties in Noordoostpolder

  • Christelijk Gemengd Koor ‘Canticum’ uit Luttelgeest ontvangt voor haar concertreeks ‘Canticum 50-jarig jubileum’ €3.000,-.
  • Muziekvereniging De Zeeschelp uit Nagele krijgt voor het aankopen van een bastrombone €1.248,-
  • Dorpsbelang Espel ontvangt voor de muziektheaterproductie Revue Espel 66 jaar €3.000,-

Stichting Apollo

Het Apollo Ensemble brengt een bijzonder programma voor de kersttijd, met werken die zelden of nooit worden uitgevoerd: De Weihnachtshistoria van Schütz en de Weihnachtsgeschichte van Distler. Er is een concertreeks van acht concerten t/m 2 januari 2022, waarvan drie in Flevoland – Almere, Emmeloord en Lelystad.

Daarnaast wordt in Flevoland een opname gemaakt op een bijzondere locatie. Deze opname wordt als betaald videoconcert aangeboden en wordt tevens gratis aangeboden aan alle zorginstellingen in Flevoland. Het Apollo Ensemble doet dit met acht zangers en tien instrumentalisten.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij de bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doet het fonds samen met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Meer informatie: www.cultuurfonds.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen