Verrassende varkensfilm in Filmhuis Emmeloord

Foto: Filmhuis Emmeloord

Filmhuis Emmeloord vertoont op 1 december een Amerikaanse film van een debuterend regisseur met in de hoofdrol de ervaren Nicolas Cage. In Pig speelt Cage een kluizenaar die diep in de bossen woont met alleen een varken. Als zijn varken wordt ontvoerd, ontvouwt zich een meespelende thriller vol verrassingen.

EMMELOORD, 17-11-2021 – Het knappe van beginnend regisseur Michael Sarnoski is dat hij Cage het clichématig karakter doet ontstijgen dat hij in eerdere pulpfilms was geworden. Maar Cage is wel nog steeds Cage. Niemand kan melancholischer kijken tijdens het eten van een wentelteefje. Als varkensvriend Rob luistert Cage veel in Pig. Rob is een man in rouw. Hij vreest dat zijn trouwe helper op het menu komt van een hipstertent in de grote stad. Hij wil begrijpen waarom iemand hem dit aandoet. In die zin is Pig vooral een zoektocht, spannend maar zonder bloedige apotheose.

Rob leidt een puur leven in de bossen. Hij heeft geen smartphone nodig om hem bij te lichten in het donker: ‘Je ogen passen zich wel aan.’ Regisseur Sarnoski lijkt te willen suggereren dat we met minder van alles toekunnen. Als Rob uiteindelijk degene ontmoet die vermoedelijk zijn varken heeft gekidnapt, heeft hij aan woorden genoeg: ‘Was je altijd zo?’ Woensdag 1 december Filmhuis Emmeloord 20.30u. Kaarten via Movieskoop Emmeloord.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen