Museumhuis Polman zoekt vrijwilligers

Voor Huis Polman in Nagele is Vereniging Hendrick de Keyser op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het Museumhuis tot leven willen brengen.

NAGELE, 04-08-2021 – In Hit Museumhuis stap je binnen in 1956, in het lichte, moderne Nieuwe Bouwen van de jaren ’50. Momenteel staan de jaren ‘50 weer volop in de belangstelling: voor de één een nostalgisch feest der herkenning, voor de ander een nieuwe wereld waar ouderwets en modern elkaar raken.

De Noordoostpolder trok mensen vanuit heel Nederland, die hoopten hier een nieuwe toekomst op te bouwen. In Museumhuis Polman ervaren de bezoekers wat er zo bijzonder is aan het pioniersdorp Nagele, vol moderne architectuur, en specifiek de huizen aan de Karwijhof.

Komen de ontwerpen op de tekentafel en de realiteit van het wonen samen, of soms juist niet? Vereniging Hendrick de Keyser zoekt vrijwilligers die de verhalen van de Noordoostpolder en zijn bewoners willen vertellen.

Gratis toegang tot alle Museumhuizen

Vereniging Hendrick de Keyser biedt vrijwilligers een werkplek in dit bijzondere huis, met gezellige andere vrijwilligers. Je ontvangt een persoonlijke toegangspas waarmee je toegang hebt tot alle andere Museumhuizen van de Vereniging en je kunt deelnemen aan een interessant lezingenprogramma.

Ben je woonachtig in de gemeente Noordoostpolder of Urk, en wil jij dit vrijwilligersteam versterken? De bezoekers zich thuis laten voelen, en hen inspireren om op onderzoek te gaan door de vertrekken van Huis Polman? Neem contact op met coördinator Inge Osinga voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen