FlevoMeer Bibliotheek bedankt vrijwilligers voor inzet

Bedankt Ahmed en Festus
Bedankt Ahmed en Festus
Foto: FlevoMeer Bibliotheek

In mei 2020 ging FlevoMeer Bibliotheek van start met de AfhaalBieb. In december van datzelfde jaar moest de bibliotheek haar deuren sluiten vanwege corona. Omdat sommige mensen niet in de gelegenheid waren om naar de bibliotheek te komen, werd de BezorgBieb in het leven geroepen.

EMMELOORD, 30-06-2021 – FlevoMeer Bibliotheek, het Vrijwilligerspunt van Carrefour en het COA gingen hiervoor een mooie samenwerking aan. Ahmed en Festus zijn door het Vrijwilligerspunt benaderd om boekenpakketten te bezorgen. De twee mannen wonen op het AZC in Luttelgeest en zijn in afwachting van een verblijfstatus. Elke week fietsten zij vanaf het AZC naar de bibliotheek om de pakketten rond te brengen in Emmeloord.

Project #Meedoen

In het kader van het landelijke project #Meedoen probeert het Vrijwilligerspunt samen met COA bewoners van het AZC alvast te laten participeren in de Nederlandse maatschappij. Soms moeten mensen erg lang wachten op een definitief antwoord. Door deel te nemen aan activiteiten zoals vrijwilligerswerk, zijn de bewoners even van het AZC af en leren zij de Nederlandse taal en gewoonten.

Bedankt Ahmed en Festus

De bibliotheek is weer open en mensen kunnen weer zelf tussen de boeken snuffelen. Vanaf 1 juli worden de AfhaalBieb en de BezorgBieb dan ook gestopt. Bezorgers Ahmed en Festus zijn hartelijk bedankt voor hun hulp en ontvingen een boekentas met inhoud en een #Meedoen-certificaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen