Eerste Festival Veerkrag smaakt naar meer

Sprookjesvoorstelling op Oud Kraggenburg
Sprookjesvoorstelling op Oud Kraggenburg
Foto: parelprojecten.nl

Festival Veerkrag in Kraggenburg was afgelopen weekend tien keer uitverkocht. Het festival vond plaats op twee locaties, bezoekers startten op Boerderij de Zuiderkrib en gingen op de kar naar Oud-Kraggenburg. Een wandeling over de oude leidam met audiotour bracht ze terug naar De Zuiderkrib.

KRAGGENBURG, 28-06-2021 – De audiotour vertelt het verhaal van Berend Jans Jonkers die met zijn schip op het Zwolse Diep dwaalt. Al wandelend met de wind in je haren waan je je tussen de golven en beleef je de avonturen van Berend Jans mee.

Vanwege de coronamaatrdegelen was er een strak schema met vijf tijdsloten per dag. Er konden elk tijdslot twintig mensen genieten van de voorstellingen, de kunst en het landschap.

Na de ontvangst op de Zuiderkrib volgende de reis met de kar achter de trekker naar Oud-Kraggenburg. Daar werd eerst een rondje om de lichtwachterswoning gewandeld, waarbij kort een aantal feitjes uit de geschiedenis van het voormalige lichtpunt in de Zuiderzee werden verteld. De korte wandeling werd gevolgd door een toneelvoorstelling, kunst, die je mocht aanraken, een dansvoorstelling en een interactief sprookje. Na de audiotour wandeling werd het programma vervolgd op de Zuiderkrib met toneel, muziek en dans.

Festivaldirecteur Wousje Schutte sloot zelf het programma af met een energieke dansvoorstelling. ‘Wat een avontuur!’ Schrijft ze op Facebook. ‘Een heel weekend vol geboekt met mensen die wilden komen naar de eerste kleine versie van festival VeerKrag, want ja… Ik hoop dat dit festival kan blijven bestaan! Het was zo gaaf om mensen te verwelkomen op de twee prachtige locaties, Oud Kraggenburg en De Zuiderkrib. De locatie bewoners die hun woonerf hebben opengesteld voor dit mooie festival, duizendmaal dank!! Mijn fantastische vrijwilligers die zich 2 dagen volledig hebben ingezet!! Heel heel heel erg bedankt! De bezoekers van wie ik eigenlijk alleen maar positieve reacties heb gehoord, bedankt! Ik hoop volgend jaar weer te verschijnen.’

Ook Heidi van Beekhuizen van de Zuiderkrib is enthousiast. “Dit geeft zoveel energie! Ik heb geen moment getwijfeld toen ze vroegen of ze deze locatie mochten gebruiken.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen