TOP2000 Greatest Hits

DJ's Ramon en Mathieu
Foto: Facebook De Radioshow van Ramon en Mathieu

Vanavond vanaf 18.00 uur barst de Radioshow van Ramon en Mathieu op RTV527 op 105.2 FM los. “We hopen dat er veel mensen zullen luisteren naar onze zes uur durende show met de grootste hits uit de TOP2000.

De twee dj’s, Mathieu Sijtsma en Ramon Regeling, van lokale radio en televisie Omroep527 zijn helemaal gek van de Top 2000 welke georganiseerd wordt door NPO Radio 2. Al sinds 1999 staat de laatste week van het jaar in het teken van “de lijst der lijsten”.

De twee dj’s vertrokken vorig jaar om 04.00 uur richting Hilversum voor een bezoek aan het TOP2000 café. Ramon had twee kaarten geregeld zodat ze een heel uur naar het TOP2000 café mochten en de live uitzending konden bijwonen samen met nog 98 andere personen. Al veel eerder was de liefde voor de lijst der lijsten bij Mathieu en Ramon geopenbaard en resulteerde in het aanschaffen van compilatie cd’s, boeken, spelletjes en de recent uitgebrachte set van zes dubbel lp’s van de TOP2000.

Live publiek

Vorig jaar maakten beide heren met live publiek een eerste eigen “greatest hits” uitzending van de TOP2000. Vrienden, bekenden, luisteraars en familie mochten een muzikaal verzoek indienen welke de dj’s dan draaiden tijdens een twee uur durende podcast. De enige voorwaarde was dat het verzoek in de TOP2000 moest staan. Aan deze oproep werd goed gehoor gegeven en hierdoor kon bijna de gehele twee uur durende show gevuld worden met verzoekjes. De podcast uitzending met live publiek was een groot succes en smaakte naar meer.

Covid-19

In 2020 was het de bedoeling om nogmaals de TOP2000 “greatest hits” te gaan organiseren met natuurlijk ook weer live publiek. Helaas kan dit door de Covid-19 maatregelen en de tweede lockdown geen doorgang vinden. Deze maatregelen hielden de dj’s niet tegen om toch iets rondom de TOP2000 te organiseren.

Beide heren zijn sinds enkele maanden wekelijks te horen met hun radioshow op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur op de lokale radiozender RTV527. Welke te ontvangen is in de Noordoostpolder op 105.2 FM of via de televisie (Ziggo kanaal 47, KPN kanaal 1335). Luisteraars buiten de Noordoostpolder kunnen via de site rtv527.nl ook meeluisteren.

TOP2000 Greatest Hits

Op maandagavond 28 december vanaf 18.00 uur maken Ramon en Mathieu een hele speciale uitzending op RTV527. De dj’s hebben maar liefst zes uur zendtijd gekregen en zullen daarom een radio-uitzending maken van 18.00 tot en met 00:00 uur. Deze zes uur durende uitzending staat volledig in het teken van de TOP2000 Greatest Hits.

Luisteraars van de Radioshow van Ramon en Mathieu hebben massaal verzoekjes ingediend waardoor de zes uur durende uitzending voor 98% uit verzoekjes zal bestaan. “We zijn beide blij verrast door alle verzoekjes die we gekregen hebben. De laatste weken hebben we de nodige ‘reclame’ gemaakt op Facebook en Instagram en enkele WhatsApps verstuurd om deze muzikale verzoekjes los te krijgen van de luisteraars. Dit is gelukt!”

De dj’s merken dat muziek emotie is. “Veel mensen hebben bij hun verzoekje een persoonlijke wens of hebben speciaal voor dit bijzondere Coronajaar een ander muzikaal verzoek. Zo werd o.a. Patience van Guns ’n Roses aangevraagd met het idee dat iedereen nog even geduld moet hebben rondom de maatregelen. Een ander nummer wat veel aangevraagd werd, is Roller Coaster van Danny Vera. Waarbij de uitleg was dat 2020 een achtbaan aan emoties is geweest. Dit maakt de muziek extra beladen en hiermee krijgt de muziek voor de vele luisteraars een extra (persoonlijke) boodschap!”

Maandag 28 december 2020

Op maandagavond vanaf 18.00 uur barst de Radioshow van Ramon en Mathieu op RTV527 op 105.2 FM los. “We hopen dat er veel mensen zullen luisteren naar zes uur lang de grootste hits uit de TOP2000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden